Az elmúlt két hétről

Volt néhány kemény napom, amikor legszívesebben a fejemre húztam volna a takarót reggel ahelyett hogy még alig nyitott csipával kakaót csináljak és pelenkát cseréljek. Néha a Márk hisztije és az Erik fogzásos nyűglődése totál kiverik a biztosítékot és ilyenkor inkább kirohannék a világból. Aztán elalszik végre a kicsi, a nagy meg vigyorogva ül le a kanapéra a felajánlott mesenézés hallatára. Mindenki boldog és anyai is le tud egy kicsit. Mert apa dolgozik. Ha itthon van, sokszor csak lopjuk a napot, órák telnek el értelmes tevékenység nélkül (van amikor az autózás/vonatozás/gőgicsélés nem számít értelmesnek a szótáramban). Van amikor sikerül építő tevékenységet is folytatni. Ilyenkor mosok vagy takarítok, urambocsá’ főzök. No igen, a takarítás. A terv az volt, hogy a karácsonyi nagytakarítást szépen elosztom másfél hónapra. Be is írtam a naptárba a terveket, mikor melyik helységgel kell végezni. Na persze. Az első három alkalmon már túl is szaladtam mikor rápillantottam a naptárra. Vagyis az eredeti terveknek lőttek. De meg-makacsoltam magam, nehogy már egy 60 négyzetméteres lakás kifogjon rajtam! A hálószobákat és a fürdőszobát már megcsináltam, a fürdőt is, de a legnagyobb falat, a konyha és a nappali még hátra van. Azt nem remélem, hogy rend is marad karácsonyig, de a por talán nem lesz olyan vastag a polcokon.

A takony már a múlté, úgyhogy kimerészkedtünk sétálni, vonatot nézni, színházba, pancsolni. A színházi előadást a munkahelyemről a gyerekek csinálták (közepes és súlyos értelmi/testi fogyatékosok). Aranyosak voltak, látszott hogy nagyon igyekeztek, le a kalappal előttük és természetesen a tanárok előtt is. A nagy előadás kedden és szerdán volt, mi a hétfői főpróbán voltunk. Sanyi dolgozott, egyedül mentem a fiúkkal. Féltem egy kicsit, hogy Márk hogy ül végig másfél órát, de büszke vagyok rá, mert néhány kérdést és egy alma elrágcsálását leszámítva ügyesen végigülte. Erik először nézelődött (a fények a színpadon teljesen lenyűgözték), majd evett és aludt egy nagyot. Viszont amikor végül készülődtünk haza, Márk már nem bírt magával és rohangált fel-alá az aulában. Éppen Eriket öltöztettem amikor elvágódott és sikerült szemmel vernie egy dohányzóasztalt. Szerencsére a szemének semmi baja, csak a szemhéját ütötte be nagyon. A homeopátiás árnikának és az éjjeli titkos fekete nadálytő kezelésnek köszönhetően (ha felvan nem enged hozzáérni, pláne kenegetni, én meg nem harcolok) már szépen gyógyul.

Múlt kedden voltunk tanácsadáson is megméretni Eriket, de bár ne tettük volna. A frászt hozta rám a fiatalember: 5 hét alatt kerek 5 grammot hízott. Ez nekem, a Márkon nevelkedett anyukának kész katasztrófa volt (Márk egy éves kora előtt 60-70 dekákat rántott magára havonta). Oké, hogy beteg is volt, meg hogy simán beforogja a szobát, de erre azért nem voltam felkészülve. A kezdeti nekikeseredés után azért megnyugodtam, mert nincs baj, így is jó súlyban van (7,46kg). Viszont védőbácsi javasolta a hozzátáplálást, amit ugyan én ennek ellenére sem tartok még fontosnak, de próba szerencse. Almát már kóstolt (na jó, csak megnyalt egy almaszeletet) és ízlett neki. A répa és a banán nem kedvencek egyenlőre, de a bátyjával ellentétben, nem hányta ki egyiket sem.

301111 059301111 034

Ami a mi kajánkat illeti, nem csak hogy nem jegyeztem itt a paleós dolgokat, de nem is nagyon tettem oda magamat a konyhában. Volt pizza, spagetti, zsíros kenyér, sütemény és hasonlók. Viszont rájöttünk hogy tészta helyett az enyhén párolt káposzta nagyon is finom, és hogy nem kell feltétlenül a krumpli a vasárnapi sült húshoz. Alkottam ultragyors paradicsomlevest és sajtos-zöldséges fasírtot amit párolt vegyes-zöldséggel ettünk. És kipróbáltam Pocak Panna marcipános csoki fagyiját (isteni volt, mindenkinek ajánlom!)                                       

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Az elmúlt két hétről” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s