Karácsony hava

Nálunk is járt a Mikulás. Nem volt nagy felhajtás, csak egy kis édesség meg kisautó. De a lényeg nem is ez ilyenkor, hanem hogy kitisztítjuk a cipőt, és epedve várjuk a másnap reggelt hogy került-e bele valami. Márk nem volt annyira oda a dologért, legalábbis nem úgy tűnt, de hatodikán reggel szinte még ki se nyitotta a szemét, már rohant az ablakhoz. Először kicsit csalódott volt, mert nem nézett a cipő mélyére, így csak a mikulásfigurát és a mandarint szúrta ki. De amikor kis felfedezte az autót és a “pénz” csokit, már nagy volt az öröm.

121211 005 121211 038

És már csak ötöt kell aludni és itt a karácsony. Ami a készülődést illeti, nem igazán vagyok a toppon. A takarítás abbamaradt, vagyis a konyha és a nappali nagygenerálját átdátumoztam januárra (vagy húsvétra, de jövő karácsonyra tuti megcsinálom majd). Már megvettük a fenyőfát, most az erkélyen várja hogy felöltöztessük. Angliában már december elején mindenhol áll a karácsonyfa (a Tesco-t nem mondom, ott már szeptemberben karácsony volt) és idén már egész olyan érzésem van így 20-a környékén hogy lemaradunk valamiről. Fura. Márk meg is kérdezte majdnem két hete, hogy mi mikor díszítjük fel a házat (el kellett hogy keserítsem, mert mi maximum lakásban gondolkodhatunk, az egész tömböt nem vállalom) és minden reggel azzal kel, hogy ugye most már karácsony van?. Ma úgy gondoltam, hogy holnap reggelre a Jézuska meglep minket a fával (értsd, altatás után nekiállunk fenyőt öltöztetni) de 10kor jöttünk ki a gyerekektől és én most már nem érzek magamban annyi energiát hogy nekiálljunk (Sanyinak nem is említettem az ötletemet, jobb a békesség).

Ami az ajándékokat illeti, itt azzal is nagyon korán kezd mindenki. Már koraősszel kezdtek megjelenni a “karácsonyi ajándékok megvéve, becsomagolva” Facebook bejegyzések. Idén eldöntöttem, hogy december elsejével én is túl akarok lenni a nagy ajándékvásárlós dilin, de persze nekem az ilyen tervezések csak nagyon ritkán jönnek be. Végül az ajándékok egy része, az internetről rendelős, már megvolt novemberben, de a kézzel készítettek, meg néhány dolog (pl a Márk ajándéka) maradt még a hétre is. A csomagolás meg azt hiszem marad az eddig jól bevált utolsó pillanatos rohanós, mire ideérnek a vendégek típusú.

031211 001 Csupán az adventi koszorú került az asztalra időben (hogy aztán elfelejtsük meggyújtani a negyedik gyertyát vasárnap, tipikus) és Márknak az adventi naptár első zsebe már meglepetést rejtett elsején. Mondjuk erre a naptárra nem kéne ennyire büszkének lenni, minthogy tavaly(!) novemberben kezdtem készíteni. Aztán volt egy olyan terv hogy amíg várjuk Erik érkezését addig befejezem, mert két gyerek mellett úgyse lesz annyi időm mint egy gyerekkel és nagymamával. Végül idén, november utolsó hetében készültem el vele. Márknak minden reggel első dolga hogy megnézze mi van a zsebben. Néha kisautó, néha édesség, néha hűtőmágnes-figura várja.

A sütés-főzésből sem csinálok nagy ügyet a hétvégén. Persze könnyű annak, akit az ünnep előtt egy héttel hatalmas karácsonyi csomag várja (ezúton is ezer hála és köszönet az otthoniaknak!) A halászlé és a bobajka hipp-hopp megvan, a pulyka meg megint nem nagy cucc. Ja, és a bejgli. Sanyi 24-én szabadnapos lesz, akkor nekiállok annak is. Idén sem lesz aszalt szilvás pulykamell, se narancsos kacsa (na nem mintha terveztem volna ilyesmit).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s