Hiteles?

Több apropó miatt kezdett megfogalmazódni bennem ez a bejegyzés. Már sok helyen olvastam mostanában, hogy a vajon mennyire lehet hinni a blogoknak, mennyire hitelesek a szerzők, hogy tényleg valós képet festenek-e magukról. Aztán kaptam ma egy levelet és feltettem magamnak a kérdést: én mennyire vagyok hiteles? Mennyire fest reális képet ez a blog RÓLAM?

Sok bloggerrel és bloggerinával szemben én viszonylag ritkán írok a gondolataimról, érzelmeimről. Igyekszem a napi/heti történésekre koncentrálni, hiszen ez lenne a Megszoktunk célja. Az már más kérdés, hogy néha-néha felbukkannak személyesebb postok is, de őszintén szólva nem szeretnék eltérni az eredeti céltól. Írok a gyerekekről, a mindennapjainkról, arról hogy mit eszünk, az óvodáról stb. Ha valami jó történik, akkor azt szinte mindig megörökítem itt. Ha valami rossz, azt sokszor nem. Ennek lényegében két oka van. Az első, hogy ez egy publikus blog. Nem korlátoztam a hozzáférést, nem védek jelszóval bejegyzéseket. A látogatottságból és a térképvázlatos statisztikából tudom, hogy sokkal többen olvasnak mint ahányan kommentelnek, és a problémáinkat nem szívesen osztom meg az egész világgal. Talán ha anonim lenne, másképp gondolnám. Persze én is változok, amikor elkezdtem blogolni, álmodni se mertem volna arról, hogy a gyerekeimnek szánt “leveleket” ide felteszem. Szóval még az is lehet, hogy mélyül a dolog. Most még nem tudom. Majd útközben kiderül. A másik ok, amiért nem mászok itt bele gondokba és problémákba, hogy ez a blog nem csak Neked, az olvasónak szól, de nekem is. Ez egy olyan boldogságnapló féle, amit jó lesz majd visszaolvasni évek múlva és mosolyogva nosztalgiázni a sztorikon. És nem szorongani akarok majd ha olvasom, hogy jaj, ekkor depis voltam, ott meg éppen fasírtban voltam a főnökömmel.

Pedig nekem/nekünk is vannak sz@r napjaink, mint bárki másnak. Mert van, hogy összekapunk Sanyival, meg hogy ordítozom a gyerekkel, meg hogy nincs kedvem nekiállni a három napja tornyosuló edény-halom elmosásának, a tiszta rongyok elpakolásának stb, helyette leülök filmet nézni és hasonlók. (Most már mindenki megnyugodhat, nem mi vagyunk A Tökéletes Család! :)) Ám ha felkerül olyan gondolat, ami egy kicsit kusza és esetleg ráférne egy kis magyarázat, nyugodtan jelezzétek kommentben vagy akár mail-ben is: megszoktunk@gmail.com és igyekszem majd kibogozni.

Reklámok

3 című bejegyzés “Hiteles?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s