Mindenféléről…

…ami nem kaja. :) Mert attól függetlenül, hogy anya bekattant és állandóan az evésen jár az esze, még nem állt meg az élet errefelé.

Múlt szombaton teljesen kivirultam, azt hittem végre itt a tavasz. Volt legalább 18-20 fok amikor sétáltunk a városban. Olyan jó volt kabát nélkül odakint! Aztán bekeményített az idő, csak hogy el ne elbízzuk magunkat. Vasárnap szinte egész nap szakadt az eső, tegnap és ma pedig újra visszajött a hideg. Reggelre fagyott és nappal a széllel bélelt 10 fok se volt igazán kellemes, de legalább nem esett, így el tudtunk menni sétálni. Tegnap előszedtük a babakocsit, belemértük Eriket és megállapítottuk, hogy lassan lehet majd használni, bár még nőnie kell, hogy sokat ültessük benne. De azért Sanyi felfújta a járgány kerekeit és levittük a kocsiba, ott legalább kéznél lesz és nem foglalja a helyet tovább a kisszobában. Persze ahogy előkerült, Márk rögtön lecsapott rá, ki se lehetett robbantani belőle. Nyígott, hogy toljuk abban a három és fél éves hátsóját, így egy babakocsis és egy hátigyerekkel indultunk a helyi DIY boltba. Persze amikor odaértünk, Márk kipattant belőle és tologatni kezdte a sorok között. Még jó hogy hétfő este 6kor nem volt tömeg. Mi egy darabig türelmesen figyeltük az akcióját, de amikor már hazafelé a járdán ment vele kacsázva, viccből nekünk tolta, meg majdnem le az útra, akkor szakadt el a cérna. Mivel nem engedte hogy mi toljuk, visszaültettük az akkor már ordító gyereket. Jó volt hazaérni…

06032012100

Ma is kint voltunk délután, ezúttal a parkba vettük az irányt egy barátunkkal és a kisfiával. A nagyfiúk rohangáltak, a kicsi szinte végig aludt. Ha már úgyis beüzemeltük a babakocsit tegnap, ma jól bebugyoláltam Eriket és abba toltuk. Nem csinálunk még rendszert a dologból, de mivel elég hideg volt, és szerettem volna a hintára felültetni egy kicsit, nem akartam a közös kabát alá beizzadós, majd kivevős (tuti megfázás) dolgot megkockáztatni. Szegényen ennyi ruha még nem volt életében, nem is tudott mit kezdeni a dologgal, csak nyivákolt amikor öltöztettem és persze szabadulni akart. Az apja szerint persze túlzás volt a két kiskabát/pulcsi, pláne, hogy a játszótéren egy két éves forma kiskölyök (természetesen helyi) egy szál hosszú ujjú pólóban ácsorgott. Végül Erik élvezte a hintát, aztán meg aludt egy hatalmasat egy extra pléddel bebugyolálva.

06032012105

06032012110

Aztán járunk oviba is, immáron egy másik helyre. Ahová a helyet vártuk, sajnos tele van, nem vették fel Márkot, viszont a kolleganőm ajánlott egyet a város szélén, ő is oda hordja február végétől a kislányát. Az első pár nap egyszerűen hihetetlenül sikerült. Márk szépen ottmaradt amíg én a kocsiban ücsörögve vártam. De kár volt hamar örülni, mert az első hét után megint kezdődött a régi történet. Nem akar egyedül maradni, nem akar Erikkel maradni (őt is bevetettük), nem akar sehogy sem maradni. Elméletben nagyon jól megy minden, az oviba vezető úton a kocsiban mindig “megbeszéljük a dolgokat”, hogy Ő marad egy kicsit én meg majd jövök érte. De amikor odaérünk, mintha mi sem történt volna, nem enged el. A sírva (ordítva) otthagyás nekem továbbra sem opció, így megyek vele heti háromszor. Egy dolgot szigorítottuk csak: nem vagyok hajlandó az egész délelőttöt ott tölteni vele. Fél óra után el kell jönni. Ha ő maradni akar játszani, akkor egyedül kell maradnia, én megyek. Már elkezdett kérlelni hogy maradjunk még (az elején egyből felpattant, hogy induljunk haza). Sőt, újra köszön az óvó néniknek angolul, meg alap dolgokat hajlandó mondani. Igaz ezeket csak magyarul, de ha azt nézzük, hogy először senkivel nem volt hajlandó kommunikálni, ez már fél siker. Itthon meg már megengedi nekem, hogy pár szót beszéljek hozzá angolul. És a Charlie és Lolából is elkezdett szavakat ismételgetni. Alakulunk…

19022012063 06022012048

Reklámok

2 című bejegyzés “Mindenféléről…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Köszi! Igaz egy kicsit nagy rá még. De mivel nincs kabátja (ha hordozzuk akkor közös kabát alatt vagyunk), muszáj volt valami megoldás. :) szegénynek alig látszott ki belőle a keze. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s