Rumos habos ébresztő

IMG_2872Nem tudom írtam-e már a kávé mániámról. Mióta Erikkel terhes lettem, teljesen rákattantam a kávéra, pedig azelőtt még a szagától is rosszul voltam. Azóta viszont nincs reggel kávé nélkül. Először simán tejjel, jó sok tejjel ittam (meg két-három pötty szacharinnak). Aztán átváltottam a rumos verzióra: egy löttyintésnyi rumaroma a tejeskávémba. A legújabb verzió pedig a rumos-fahájas habos. nemrég valahol (talán Pinterest?) ráakadtam, hogy lehet mindenféle habosító kütyü nélkül tejhabot csinálni és azóta nincs kávé hab nélkül. :) Egy kétdecis csavaros üveget félig öntök hideg tejjel, visszazárom a tetejét és kb. egy percig rázom, vagy amíg jó habos nem lesz. Aztán tető le és berakom a mikróba 30 másodpercre. Ennyi idő pont elég, hogy megmelegedjen a tej és megkeményedjen a hab a tetején. Aztán mehet a bögrébe a másfél/két adag fekete, az édesítő, a rum, egy kiskanállal visszatartom a habot és hozzáöntöm a meleg tejet végül a habot is a tetejére kanalazom és megszórom egy kis fahéjjal… mennyei! :)

Reklámok

2 című bejegyzés “Rumos habos ébresztő” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s