A május…

sok esővel, hideggel, széllel érkezett, de azért néha néha a napocska is megmutatja magát. Az elmúlt két hétben szinte alig voltunk kint a kertben, de talán ez a mai már más lesz. Még most sincs kánikula, meg volt hogy reggel 1fok volt, de azért mi bizakodóak vagyunk és ma délutánra tervezzük a szezon első hivatalos barbeque-ját. Ha esni fog (sajnos van rá esély, gyűlnek a felhők), legfeljebb bevágunk mindent a sütőbe. Végül is a társaság a lényeg, nem? :)

Hétfőn kezdem az új másodállásomat. Még novemberben vettek fel a megyei önkormányzathoz alkalmi fordítónak, eddig húzódott a dolog le-papírozása. Nyelvvizsga és erkölcsi bizonyítványok (magyar is, angol is), jogosítvány, lakcímigazolás (a költözés egy kicsit bekavart) és ki tudja mi még, de végre sínen vagyunk. Az első pár alkalom amolyan betanulás lesz és reméljük hamarosan már élesben is járhatom a megye iskoláit. Azoknak a gyerekeknek a felmérésében segítek majd, akik iskolát kezdenek itt és nem beszélnek angolul. Mivel visszaállt a négy munkanapos hetem a kórházban így heti egy-egy alkalommal megyek tolmácsolni.

Márk még mindig szeret iskolába járni, és mindannyiunknak nagyon tetszik, hogy csak öt perc sétára vagyunk a sulitól. Ha szabadnaposak vagyunk, olyankor együtt visszük. Mivel áprilisban megkezdődött a nyári term (iskolaév harmada), már nem kötelező a hosszú ujjú ing és a nyakkendő így most már galléros póló van a pulcsi alatt. Bár sokan már leváltották a szürke szövetnadrágot rövidre (értsd szürke szövetnadrág rövid szárral), de én még kicsit korainak tartottam (meg hidegnek a napközbeni max 15 fokot, a reggeli 5 alattiról meg ne is beszéljünk) így nálunk maradt a hosszú.

Még egy hét és kezdődik a májusi szünet, most Kaulics Mama lesz a fiúkkal, jövő szerdán megyünk majd elé a reptérre. Már készül a harmadik hálószobánk, azt szeretnénk vendégszobának megcsinálni. A tervek már megvannak, remélem sikerül befejezni mire ideér Mama. Aztán Mama után Pupákot (Sanyi) várjuk egy hosszú hétvégére. Vagyis pörgünk ezerrel, mint mindig :)

  

Anyák napján rajzolta

 

Mamáknak szeretettel

 

Erik is rajzolt

Szülinapoztunk

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s