Február

Gyors hírek, amíg alszik az egyik, tévézik a másik, a harmadik meg dolgozóban.

Nincs cici! :) Illetve van persze, de most már megtartom magamnak, Eriket végleg elválasztottam. Nem volt könnyű döntés, de miután a fiatalember nem hogy kevesebbet, de egyre többet lógott rajtam és mivel éjjel sem kímélt, bedobtam a törölközőt. Az első pár nap volt húzós, mert nagyon kereste/kérte még, aztán (a cél szentesíti az eszközt alapon) a csoki/kakaó/túrórudi simán elterelte róla a figyelmét. Most már ez utóbbiakról kell leszoktatni hehe. Ami engem illet, megsirattam a szoptatást. Az öt és fél év hosszú idő volt. A 9. szoptatásmentes napomra már jól bekeményedtem, amire megoldást kellett találni, nem akartam mellgyulladásig fokozni a dolgot. A következő sorrendet állítottam: fejés, ha nem segít akkor mell-lekötés, aztán gyógytea végül homeopátiás szer. Végül elég lett egy kis fejés, aminek az eredményét Erik beszürcsölte a másnap reggeli kakójához keverve. Azóta nincs tej, nincs átázott melltartó, csak egy pityergő, szentimentális anyuka…

Bár nagyon vártuk idén havat, nem jött és szerintem így február végén kijelenthetem, nem is lesz már. Pedig a fiúk nagyon várták, Márk még mindig kérdezgeti hogy mikor lesz már hó. Attól tartok azért nincs, mert vettem neki hótaposót. Az elmúlt években sosem sikerült, mert mire oda kerültünk hogy havazott, nem kaptam sehol. Tipikus. Majd talán jövőre havaskodunk, megígérem nem veszek nagy csimmát. Hó helyett van viszont víz, jóóóó sok víz. Áradós és belvíz is. Hál’ Istennek minket nem érint, de a környékünkön (értsd a város túloldalán és a környező falvakban) sok család él homokzsákokkal eltorlaszolva, és több alsóbb rendű út járhatatlan.

Újra dübörög a paleo! Úgy tűnik a 80-90%-os tej és gluténmentes étrend mégsem az igazi, egyre többet volt mindenféle hasfájós-puffadós panaszom, úgyhogy vettem egy nagy levegőt és belevetettem magam a barlangi ember diétájába. Semmi gabona, hüvelyes, cukor és tejtermék. Az első kettőről való lemondás elég simán ment, nem most kezdtem, kicsi kreativitás és nincs gond. A cukor viszont irtóra hiányzik, különösen esténként, maior nagyon csoki ehetnékem van. Olyankor igyekszem megenni egy banánt vagy almát, vagy csak felvonulok a hálószobába egy könyvvel, hogy ne is csábítson a nassolás. A tej a másik bibi. Az annyira nem hiányzik, hogy lehúzzak mondjuk egy bögrényit, de a mostanra szokássá vált reggeli habos kávé nagyon hiányzik és még csak a jó öreg angol tea se jöhet ilyenkor szóba. Így most nem csak a tej hiányával de a koffein-elvonással is szenvedek. A negyedik napnál járok ma, és rájöttem ha eleget alszok éjjel (minimum 8 óra) akkor egész jól túlélem a napot koffein nélkül (igen Anya, tudom, végre én is rájöttem, igaz kellett hozzá 32 év). Viszont ami jó hír, hogy a tegnapi belvárosi shoppingolás alkalmával találtam nagyon fincsi kakaós(!) fahájas, gyömbéres fűszerteát illetve hasonlót zöldtea verzióban. Így most zöldteát iszok reggelente, mert valami mégiscsak kell kávé helyett, és a sok “meleg” fűszerrel benne tuti élmény. :)

A tegnapi kószálásunk alkalmával betévedtünk a helyi plázába is, ahol az egyik üzlethelységbe ingyen könyveket költöztettek. Legtöbbjük kiszuperált könyvtári könyv, meg van videokazetta is. Klasszikusok, bestsellerek, minden. A fiúk teljesen oda voltunk, egy szatyorral mi is hazahoztunk, könyvet is, kazettát is. Az volt az egyetlen kikötésünk hogy visszavisszük majd őket és újat választunk.

Most rohanok, már két gyerek nézi a tévét és Sanyi is mindjárt hazaér. Melegíteni kell az ebédet és valami nekem valót is össze kéne dobni mert nem hiszem hogy a barlangi ember evett túróstésztát. :)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s