Most megmondom a tutit

(Vigyázat, csöpögős poszt következik… amit összeszorított fogakkal írtam, mivel az első, csípőből íródott tuti poszt egy lefagyás következtében elszállt az éterben.. de akkor is én vagyok az erősebb!)

Szóval a tuti az, amikor szombat reggel fél kilenckor már a boltban, két teli kosárral a kezedben csacsogsz egy rég nem látott ismerőssel, miközben a gyerekeid visítva rohangálnak a sorok között. De happy vagy, mert amikor csokit kértek mosolyogva rábólintottál, majd amikor sós mogyorót, arra is, egy kérésed volt csupán: tegyék vissza a csokit. És visszatették. Aztán elértek a hűtőpulthoz és a kölyköknek csokis/karamelles/akármilyenes joghurt kell, és te erre is rábólintasz… kitaláltátok, visszatették a mogyorót. Innen sprint a pénztárhoz, mielőtt valami mást is kiszúrnak, mert még holnap is a Lidl-ben csere-berélnétek. Aztán kisbarátnak szülinapi bmx-markolat vásárlás, miközben a háromévesed fizetés közben szökik az üzletből, te meg persze rohansz utána és örülsz, hogy nem áll mögötted sor a pénztárra várva… Aztán szigorúan a gyerekek kérésének eleget téve végigjárjátok a város összes charity boltját. Mert milyen jó is a mindenféle játékot (babaház, vinnyogós forgó, autó, tökmindegy, csak új legyen) felfedezni a boltok sarkában, míg anya a rongyok, bizsuk, limlomok között válogat. Végül megint mindenki happy, anya egy 4 fontos kánikula-ruhával és két tégely 50 pennys kencével, a fiúk két, fejenként 5 penny-s  műanyag vacakkal (valami eksön emberrel és egy akármilyen harcra képes járművel (passz, Sanyi szakérti a témát)) indul haza. És még nincs dél. :)

Alig két órával később a fiúk már egy kölcsöngyerekkel legóznak/vonatoznak meglepően csendben, míg ebédet varázsolsz az asztalra. Négy órakor növekedésnek indul a létszám, egy családfő és két kölcsöngyerekszülő érkezik. Itt jutsz el a dvd-pontra (eddig bírták a kölykök az értelmes játékot) és a büntető pontra, amikor is a legkisebb dobálásért/rugdosásért kiállítást kap és kisebb harc indul, hogy sikerüljön a büntiszéken tartani (na jó, ez nem volt tuti, ezt ne csináljátok utánunk). De végre csend, a nappaliban Vizipók csodapók, az ebédlőben a nagykorúak világot váltanak. Később indiaival itatjuk fel a a sört, jó a hangulat. Fél 8-kor az anyukák kimenőt kapnak, mennek idétlen ámerikai filmet nézni, míg az apukák levezénylik az (állítólag) zökkenőmentes ittalvós partit. Pont vége a filmnek amikor csörög a telefon, ugyan induljunk már vissza, gyerek numero 3 mégse akar ottaludni, meg a sör is elfogyott. Fél órával később, két gyerek a gyerekszobában a felvert sátorban(!) alszik. Udvari sátorozás volt tervben, de esett, a gyerekek meg tudjuk milyenek, és ha egyszer megígértük… így apukák kompromisszumot kötöttek, megint mindenki happy. Na jó, kölcsöngyerek nem, illetve igen, mert végül is otthon alszik a saját ágyában, nem holmi hülye sátorban a szoba közepén. Apa és anya 11-kor dől ágyba boldogan, mert eddig még egyik kölök se ébredt az altatás óta (biztos a sátor a titok).

A tény, hogy vasárnap reggel fél 8-ig alhatsz, már önmagában napi-tuti kategória, amit valljuk be, nagyon nehéz űberelni. Ám amikor megint elolvasod a tegnap, félpénzen beszerzett kencék cetlijét és még most sem sem találsz az összetevők között elkeserítőt (értsd nulla, zéró, nuku tartósító, mesterséges illat, vagy kőolajszármazék, csak csupa jóság), gyanakodva ráguglizol a termék nevére. Na ott esik le az állad, hogy a kezedben tartott tégelyek darabonként 48 fontot érnek (füttyszó). És ez már tényleg űber-tuti kategória. Később, a gyerekes szőnyeg-time alatt rájössz, hogy tulajdonképpen te is szeretsz játszani a mekvínes kirakókkal (még ha nem is annyira, mint a 48 fontos kencével). A velük töltött minőségi időt követően, a kiskorúak meglepően jól eljátszanak együtt, míg te a vasárnapi ebéddel birkózol a konyhában. Miután mindenki jóllakott, újabb felfedezést teszel: Van Morrison rajongó lettél és vidáman súrolod tovább a tegnapi indai után a nagytepsit, míg a telefonodról szól a Brown eyed girl

(itt jönne a beágyazott youtube video az említett Morrison slágerrel, de mivel itt vesztettem el a posztot első körben, most inkább nem próbálom meg megint, helyette katt a linkre és ott lehet dalolni)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s