Kis pszichológia

 durca  

Már több mint hat hét eltelt Alex születése óta és Eriknek még mindig van feldolgozni valója a témában. Még mindig gyakran odajön hozzam és puszit ad a hasamra. Ma reggel kisbabát rajzolt aki az anyukája hasában van, és sokat hallom hogy játék közben meg-meg említi, hogy baba van a pocakban. Elég vegyes érzelmekkel kezeli Alexet egyébként. Többnyire nagyon szereti, sokat puszilgatja és ölelgeti, de sokszor haragszik is rá. Először azért volt durcás mert Alex nem lány, de ezen már túl vagyunk. 

Tegnap rászóltam, hogy ne lépjen át Alex felett, mert könnyen ráléphet és hogy ne nyissa ki az ablakot, mert Alex megfázik. Ezt zokon vette, és ugyan nem bántotta Alexet, de ököllel kezdte simogatni és láttam rajta hogy nagyon-nagyon dühös és nem kellene sok hogy bántsa. Mikor kérdeztem mi a baj, azt mondta bántani akarja Alexet, mert miatta szóltam rá, és hogy ő igenis ki akarja nyitni az ablakot. Ma, amikor én tanultam, fényképet akart csinálni a Mama fényképező gépével, de Mama éppen Alexet altatta, így ennek is durca lett a vége, és hozzam már azzal jött, hogy ő nem szereti a kistestvérét. 

Nem emlékszem, hogy Márk így viselkedett volna amikor Erik megszületett. Persze neki könyebb volt, Mama csak rá figyelt, és nekem se volt tanulni valóm. Most bezzeg Mama sokszor van Alexxel míg én tanulok, vagy főzök, és hiába van ott Márk, akivel legtöbbször nagyon szépen eljatszanak, Erik sokszor igényli az osztatlan, felnőtt figyelmet. Amikor Sanyi hazaér munkából, ő az első aki oda rohan hozzá és el újságolja mi történt, mit épített, rajzolt stb. Hétköznap több figyelem jut rá, már délben haza jön oviból, és háromig ő az egyetlen nagy itthon. A gond inkább a hévégével van, amikor Márk is itthon van, vagy ha nekem tanulni kell. Remélem a júniusi vizsgám után könnyebb lesz egy kicsit. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s