Pelenkáról megint

Márkkal pontosan hét es fél évvel ezelőtt kezdtem használni az első saját készítésű pelenkákat. Ő pont szoba tiszta lett, amikor Erik született, igy szinte szünet nélkül folytattuk a pelusmosást. Erik bőre viszont rettentően érzékenyen reagált a mosható pelusra, kisebb nagyobb megszakításokkal szinte állandóan vörös volt a feneke tőle. Mindent be vetettünk, mosószerekkel kísérleteteztünk, sőt még vettünk egy szárító gépet is, hogy puhábbak legyenek a pelusok, de hiába. Végül feladtuk es jóval azelőtt hogy szoba tiszta lett volna, eldobhatóra váltottunk. 

Alexnél ismét kezdtük aztán. Az ő feneke bírja a strapát, igy a nagy meleg nyári napok kivételével ő is a fenti pelusokat kapja. Kissé kopottak már, a tepőzár se a legerősebb, de mind használható. Az első gyapjú szériát le kellett cserélni, azok idővel teljesen el filcesedtek. A műanyag külsők és az utazósok (egyben a nedvszívó víz záró réteg) se bírtak többet mint másfél gyereket, igy azokból is újat használ már Alex.

Sok év távlatából is úgy gondolom, szuper dolog pelenkat mosni, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Az első kép hét éve, a második ma este készült a készletről. :) 

    

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s